Väga suure tootlikkusega seade, võimaldab valmistada erinevaid roogasid nii toorest- , kui eelküpsetatud toorainetest. Panni lame põhi võimaldab hästi ka toidu soojas hoidmist, kuna välistab efekti, kus vedelik valgub panni keskele ja ülejäänud osa kuivatab toitu. Kuumenedes muutub panni põhi keskelt veidi nõgusaks.
NB! Kui pann tagastatakse mustalt, lisandub hinnale puhastamistasu 5€+km
Seade on kasutamiseks vaid välistingimustes.
Seade töötab grilligaasiga. Gaasi müüme kaaluga: 5 kg – 16€; 11 kg – 26€ balloon (tühja ballooni peab tagastama). Gaasikulu täisvõimsusel 1,5 kg/h, tavaoludes 0,5-1 kg/h.
Tehnilised andmed:
Läbimõõt: 960 mm.
Põhja läbimõõt 850 mm.
Mahutavus: 50 portsjonit.
Kõrgus: 850 mm.
Panni serva kõrgus: 50 mm
Kaal: pann 32 kg, komplekt kokku 55 kg.
Pann on valmistatud 5 mm terasest.
Põleti: 21 kW, diameeter 600 mm.
Põletil kõiki kolme ringi saab eraldi reguleerida.
Gaasikulu täisvõimsusel 1,5kg/h, tavaoludes 0,5-1 kg/h.
Põletil on patarei toitel elektrisüüde.
Jalad on eemaldatavad ja kinnitatavad poltidega (“liblikas”)
Komplektis reduktor ja gaasivoolik pikkusega 1,2 m.
Kõik metallosad, mis ei puutu otseselt leegiga kokku on kaetud musta kuumuskindla pulbervärviga. Metallosad (v.a pann) eelnevalt tsingitud, mis tagab roostekindluse ka siis kui värv peaks kasutuse käigus kahjustatud saama.
Toode vastab direktiivi 2009/142/EC nõuetele
CE 1336-10
Turvanõuded:
Töötavat seadet ei tohi jätta järelvalveta.
Seadme kasutamine on lastele keelatud.
Seade on kasutamiseks ainult välistingimustes.
Seade on mõeldud vaid sihtotstarbeliseks kasutamiseks.
Pann muutub töö käigus tuliseks ning võib põletada.
Ära liiguta seadet ega gaasiballooni töö käigus.
Ära proovi töötaval seadmel eraldada ühtki detaili.
Ära hoia töötava seadme läheduses kergestisüttivaid aineid.
Gaasipõletit tohib remontida vaid selles ettenähtud kohtades.
Peale tööd sulge alati gaasiballooni kraan/ klapp ja põleti gaasikraanid.
Tundes gaasilõhna, sulge viivitamatult gaasikraanid.
Ära kunagi kasuta seadet, mis ei ole tehniliselt korras.
Ärge hoidke gaasiballooni otsese päikesevalguse käes.
Gaasivoolikut tuleb vahetada iga kahe aasta tagant.
Seadet kokku pannes keera alati jalgade kinnituspoldid kinni.
Seadme tehnilised andmed ja osad:
1. 3-5 mm terasest (roostevabast terasest) pann.
2. 2-3 ringiga gaasipõleti, võimsusega 11,4 või 21 kw
3. Tuulekaitse/ seadme kandekonstruktsioon. (tsingitud, värvitud või roostevabast terasest)
4. Jalad 3tk
5. Gaasivoolik 1,2jm
6. Gaasireduktor 30 mbar (komplektis kaasas Click-On reduktor)
7. Vooliku kinnitusklambrid 2 tk.
Gaasireduktorid: seade töötab nii keermega-, kui click-on gaasiregulaatoritega.
Tuleb jälgida, et gaasiballoon ja reduktor omavahel sobiksid.
Süütamine ja kasutamine:
1. Kontrolli, et gaasiballoon oleks täidetud.
2. Kontrolli, et reduktor oleks gaasiballooni külge korrektselt kinnitatud.
3. Kasuta 30 mbar reduktorit, mille gaasi läbilaskevõime on max 1 kg/h.
4. Keermega reduktoril kontrolli tihendi olemasolu.
5. Kontrolli, et kõik liidesed oleksid tihedalt kinnitatud.
6. Vaata, et reguleerimisnupud oleksid “OFF”- asendis ning ava gaasiballooni kraan.
7. Ava põleti gaasikraan(id). (vaata kraanide märgistust)
8. Vajuta elektrisüüte nuppu.
9. Kui põleti(d) ei sütti, sulge gaasikraan, lase väljavoolanud gaasil hajuda ja proovi paari minuti pärast uuesti.
Temperetuurid pannil:
1. Gaasikraanid lõpuni avatud – kui pann on soojenenud ja seadisti nupud täielikult avatud, siis panni pinnatemperatuur võib ulatuda panni keskel üle 300¤ C ja äärtes üle 200¤ C . Seda asendit kasutatakse vaid hetkeliselt kiirsoojendamiseks. Ära kasuta seda asendit tavalisel toiduvalmistamisel !
2. Gaasikraanid pooleldi avatud – seda asendit kasutatakse keskmisel ja suuremal koormusel.
3. Gaasikraanid vähesel määral avatud – kasutatakse väiksesel koormusel.
Temperatuurid võivad suurel määral erineda, seda nii õhutemperatuurist, tuulest ja pannil oleva toidu hulgast .
Gaasikraanidega on võimalik reguleerida temperatuuri vastavalt oma vajadusele.
Hooldamine:
Panni puhastamine- panni ei ole soovitatav veega puhastada, vesi leotab lahti pannile sissepõlenud kaitsekihi ning võib tekitada roostet. Juhul, kui siiski on seda tehtud, tuleb korrata eelnevalt kirjeldatud esmase kasutuselevõtu toiminguid. Panni pinda puhastatakse jämeda soolaga- peale kasutamist ja toidujääkide eemaldamist raputa kuumale (töötava põletiga) pannile jämedat soola, vana rasv imendub soolakristallidesse. Panni ei tohi pesuvahenditega puhastada- see jätab toidule ebameeldiva maitse. Kui pannile on kogunenud paks ja ebaühtlane kiht mustust, saab seda eemaldada metallist või puust labidaga.
Tuulekaitse puhastamine- tuulekaitse kõik detailid on valmistatud terasest, mis on galvaniseeritud (tsingitud) ning värvitud kuumuskindla pulbervärviga. Seadme kasutuse käigus koguneb välimisele küljepaneelile toidujääke- rasv jms. Puhastamiseks kasuta tavalisi rasvu lagundavaid nõudepesuvahendeid, loputa korralikult.
Põleti puhastamine- Kergema mustuse saab põletilt eemaldada kuiva või õrnalt niiske lapiga. Kui põletil olevad pisikesed augud on ummistunud võib neid puhastada peenikese metalltraadiga.